Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Fritt behandlingsvalg

Hva betyr fritt behandlingsvalg?

I praksis: Legen henviser deg til sykehuset for behandling. Du kan velge å gå til privat klinikk som har fritt behandlingsvalg for den type behandling. Det er ingen forskjell i pris, men ofte er ventetiden langt mindre ved private helseforetak.

Ta kontakt med sykehuset for behandling hos oss

Når behandling er godkjent fra sykehuset må du som pasient ta kontakt med sykehuset (for eks. Sykehuset i Østfold tlf: 69860000) og be om "kontor for pasient tjenester". Da snakker du med hyggelige ansatte som hjelper deg videre i prosessen. Be om at de sender din henvisning til Colosseum Faust. Vi vil da kontakte deg for oppsett av time til den utredningen du er henvist til.

Colosseum Faust har følgende behandlinger på fritt behandlingsvalg:

  1. Gastrokirurgi: Lyskebrokk operasjon (kikkhull og åpen), ano-rektoskopi (undersøkelse av endetarmen)
  2. Fordøyelsessydommer: koloskopi (undersøkelse av tykktarmen), gastroskopi (undersøkelse av spiserør, magesekk og tolvfingertarm)
  3. Ortopedi: Operasjon for triggerfinger, ganglion (fot og hånd), fjerning av metall (arm/skulder, hofte/kne/fot), Hallux Valgus, hammertå. Nevrinom - Mortons metatarsalgi, Inngrodd negl, Karpal tunnel syndrom, slitasje i tommelens rotledd.
  4. Gynekologi: Operasjon for fremfall (gynekologisk fremfall).

 


 

Mer om tema

Med slikt behandlingsvalg kan du ta med din henvisning dit du selv foretrekker å bli behandlet, enten det er et offentlig eller privat helseforetak.

Dersom behandlende lege finner det nødvendig med videre utredning i Spesialisthelsetjenesten sendes henvisningen til et behandlingssted som har tillatelse til å vurdere din rett til helsehjelp/gi rettighetsvurdering. Dette er gjerne ditt lokale sykehus. Får du rett til behandling kan du velge hvilket som helst behandlingssted i oversikten som finnes på https://helsenorge.no/velg-behandlingsstedDu kan bytte behandlingssted ved å kontakte de du har fått et «ventelistebrev» fra. Be om at de sender din henvisning til Colosseum Faust. Vi vil da kontakte deg for oppsett av time til den utredningen du er henvist til.

Mer om fritt behandlingsvalg: her

Fritt behandlingsvalg

Du kan få behandling ved privat klinikk via offentlig helsevesen.

Hos Colosseum Faust

Colosseum Faust er godkjent som leverandør til Fritt Behandlingsvalg på følgende: Lyskebrokk, Ano/Rektoskopi, Koloskopi, Triggerfinger, Ganglion, Fjerning av plater og skruer fra bein  

Ta kontakt med sykehuset for å få henvisning sendt over. Har du sendt henvisningen til et annet sted kan du likevel ombestemme deg.

Når vi mottar godkjent henvisning får du time innen 5 virkedager.

Gjennom Fritt Behandlingsvalg betales kun egenandel.

For privat betalende pasienter er henvisning ikke nødvendig

Operasjoner med fritt behandlingsvalg

En inngrodd tånegl er per definisjon en negl som vokser inn i nærliggende vev. Hvis grunnlag for operasjon finnes, foretas den i lokal bedøvelse.

Bestill time
Les mer