Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Mageplastikk

Bukplastikk / mageplastikk

Hva er en bukplastikk/mageplastikk?

Bukplastikk/ mageplastikk er en operasjon som har til hensikt å stramme opp huden på magen. Ved denne operasjonen fjernes hud- og fettvevsoverskudd i mageregionen.

Hvem passer bukplastikk/mageplastikk for?

De fleste mennesker vil i løpet av livet få noe overskuddsvev på magen. Graviditet eller tidligere operasjoner som etterlater arr kan også gi en magefasong som noen er misfornøyde med. Mange ønsker å gjøre noe med det. De som i utgangspunktet har en flat mage – men noe heng kun nedenfor navlen – kan ha glede av et mindre omfattende inngrep som vi kaller for minibukplastikk.

Hvordan utfører man en bukplastikk?

Før inngrepet vil kirurgen tegne på deg. Selve inngrepet med bukplastikk foregår i narkose. Overflødig hud og fett fjernes kirurgisk og som regel utfører man fettsuging samtidig. Delte magemuskler (rektusdiastase) kan bli sydd sammen der dette er aktuelt. Deretter strammer man opp huden, og navlen får en ny åpning på magen.

Huden blir sydd i flere lag med tråd som forsvinner av seg selv. Det legges som regel inn et dren. Til slutt legges det på tape og du får på deg et kompresjonsplagg.

Husk at fett som er innenfor bukveggen og rundt tarmene ikke er tilgjengelig for kosmetisk kirurgi.

Det vil være en del hevelse i vevet etter inngrepet og det kan ta 3 måneder til du ser endelig resultat.

Etter en bukplastikk

De først dagene etter inngrepet skal du gå noe foroverbøyd og du skal stort sett holde deg hjemme. Noe ubehag kan forekomme og du må bruke smertestillende. Du har inneliggende dren i ca. 1 uke og kommer tilbake til oss for fjerning av drenet.

Du skal bruke kompresjonstøy i 6 uker dag og natt, og kan i denne tiden ikke drive med sportslig aktivitet.

Hva kan jeg forvente av en bukplastikk?

Du vil se stor forskjell. Du får en flatere mage uten valker og ingen hud som henger. Du vil få et lavt sittende arr som er lett å gjemme med vanlige klær eller undertøy.

Trenger du mer informasjon eller ønsker å bestille time ta kontakt på tlf: 69254000 eller bruk bestilling på nett.

Vår plastikk kirurg har lang erfaring med gode resultater

Timebestilling

Du trenger ikke henvisning for å bestille time, og din helseforsikring kan brukes hos oss