Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Strikkligatur

Strikkligatur

Hva er strikkligatur?

Strikkligatur er behandling for hemorroider.  Metoden egner seg til behandling av mindre hemoroider (grad 1 og grad 2) som ikke har blitt bedre ved konservativ behandling (stikkpiller og salve).  Inngrepet tar noen få minutter å gjennomføre.

Strikkligatur

Gradering av indre hemoroider

Hvordan foregår inngrepet?

Inngrepet er gjennomført ved anoskopi hvor pasienten ligger på rygg med bein i beinholdere. Det er ikke behov for noen bedøvelse eller smertestillende under inngrepet. Med hjelp av sug, er strikk satt på slimhinne med blodsirkulasjon ned til hemoroide. Målet er å kvele blodsirkulasjonen til hemoroiden. På den måten vil hemoroide trekke seg sammen og visne over 4-6 uker.

 

Strikkligatur

Strikkligatur system på sug

Er behandling med strikkligatur smertefull?

Det er ikke uvanlig at pasienten kan kjenne ubehag etter behandlingen. Ubehag har vært beskrevet av damer som menssmerter. Det er sjelden sterke smerter. Ved ubehag kan vanlig paracet brukes for lindring. Ubehag står vanligvis ikke over første 24 timene.

Etter strikkligatur behandling

Komplikasjoner av behandlingen er sjeldne. Pasienten kan i tillegg til noe ubehag se frisk blod fra endetarmen. Detter er vanlig og kan vare første 1-2 dagene ved toalettbesøk. Større blødninger etter slike inngrep er veldig sjeldne. Det er ikke uvanlig at pasienten opplever ny blødning ca 7-10 dager etter behandling, når strikken faller av.

Effekt av strikkligatur behandling kan ikke vurderes før en det er gått minst 6 uker. Det kan være behov for ny undersøkelse og evt. ny strikk på seinere tidspunkt.  Det er er viktig at pasienter med hemoroider tar til seg generelle råd angående hemoroider.

Viktig er at pasienten informerer behandler om medikamenter som tas, spesielt er informasjon om blodfortynnende medisiner viktig. 

Trenger du mer informasjon eller ønsker å bestille time ta kontakt på tlf: 69254000 eller bruk bestilling på nett.

Timebestilling

Du trenger ikke henvisning for å bestille time, og din helseforsikring kan brukes hos oss